Menu główne
ZAPYTANIE O CENĘ
W związku z poszukiwaniem dostawców na art. spożywcze do jadłodajni Elblążanka, prowadzonej przez Zakład Aktywności Zawodowej w Elblągu, zaprasza Państwa do złożenia oferty cenowej.
W załączeniu specyfikacja istotnych warunków zamówienia.
specyfikacje.zip
Anna Sałacka
Kierownik ZAZ
-
1. Nazwa i adres zamawiającego.
Zakład Aktywności Zawodowej, 82-
2. Tryb udzielenia zamówienia.
Zapytanie o cenę.
Postępowanie prowadzone jest zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.).
3. Opis przedmiotu zamówienia:
I. nazwa przedmiotu zamówienia: dostawa artykułów żywnościowych do jadłodajni „Elblążanka” prowadzonej przez Zakład
Aktywności Zawodowej w Elblągu,
II. nazwa i kod przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
zamawiającego przekazywanych wykonawcy faksem lub telefonicznie,
-
później jednak niż w ciągu 24 godzin od otrzymania zlecenia od zamawiającego, przy uwzględnieniu:
-
-
-
-
-
-
zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od wykonawcy do zamawiającego, środkiem transportu posiadającym
aktualną książkę kontroli sanitarnej,
-
-
w przypadku niezrealizowania w czasie obowiązywania umowy planowanych ilości artykułów żywnościowych
w poszczególnych CZĘŚCIACH zamówienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu.
4. Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:
I. o udzielenia zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo
zamówień publicznych,
II. wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych dotyczące
wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców występujących wspólnie.
5. Opis sposobu przygotowania ofert:
I. oferta musi zawierać: a) wypełnione formularze cenowe odpowiadające częściom zamówienia, na które wykonawca składa
ofertę,
II. treść złożonej oferty musi odpowiadać treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
III. ofertę należy przygotować w języku polskim, na maszynie do pisania, komputerze lub inną trwałą i czytelną techniką,
IV. ofertę składa się w formie pisemnej,
V. formularz oferty i załączniki do oferty muszą być podpisane przez osobę/osoby upoważnione do składania oświadczeń woli
w imieniu wykonawcy, upoważnienie powinno być dołączone do oferty o ile nie wynika z dokumentów do niej załączonych,
VI. wszelkie poprawki lub zmiany w tekście oferty muszą być parafowane przez osobę/osoby upoważnione do składania
oświadczeń woli w imieniu wykonawcy,
VII. każdy wykonawca może złożyć jedną ofertę,
VIII. koszty przygotowania i złożenia oferty ponosi wykonawca,
IX. opis sposobu złożenia oferty:
a) kompletną ofertę należy umieścić w kopercie i zaadresować:
ZAKŁAD AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ
ul. Rawska 3
82-
Oferta
„Dostawa artykułów żywnościowych”
Lub można przesłać e-
b) koperta oprócz opisu j/w powinna zawierać nazwę i adres wykonawcy.
6. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert:
miejsce i termin składania ofert: Zakład Aktywności Zawodowej, ul. Rawska 3, 82-
7. Opis sposobu obliczenia ceny:
I. cena oferty musi obejmować wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi
przez zamawiającego,
II. cenę za wykonanie przedmiotu zamówienia należy przedstawić w formularzu oferty stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej
specyfikacji, cenę poszczególnych artykułów żywnościowych zaś w formularzu cenowym odpowiadającym CZĘŚCI lub
CZĘŚCIOM, na które wykonawca składa ofertę,
III. cena musi być podana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
8. Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego:
I. w zawiadomieniu o wyborze oferty najkorzystniejszej zamawiający poinformuje wykonawcę o terminie i miejscu zawarcia
umowy,
II. osoby reprezentujące wykonawcę przy podpisywaniu umowy powinny posiadać ze sobą dokumenty potwierdzające ich
umocowanie do podpisania umowy, o ile umocowanie to nie będzie wynikało z dokumentów załączonych do oferty.
9. Opis części zamówienia, jeżeli zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych:
CZĘŚĆ I – Artykuły spożywcze i warzywa,
CZĘŚĆ II – Artykuły spożywcze i przyprawy,
CZĘŚĆ III – Drób,
CZĘŚĆ IV – Mięso,
CZĘŚĆ V – Nabiał,
CZĘŚĆ VI – Mrożonki,
CZĘŚĆ VII – Ryby,
CZĘŚĆ VIII – Jaja,
CZĘŚĆ IX – Pieczywo.
10. Informacje dotyczące walut obcych, w jakich mogą być prowadzone rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą.
Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w złotych polskich.
11. Aukcja elektroniczna.
Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej.